Tutustu laajaan hunajavalikoimaamme

Haluamme kuulua Suomen hunajatuottajien edelläkävijöihin ja tarjota sekä hunajafaneille että hunajamaailmaan tutustuville ainutlaatuisia elämyksiä.

Tällä hetkellä meiltä löytyy luultavasti Etelä-Suomen suurin lajihunajavalikoima. Valtaosa hunajistamme ovat tuotettuja Uudellamaalla. Vuonna 2020 myös tuotettiin pieni hunajaerä Nauvossa, missä on sukulaisteni juuret.

Myynnissä olevat lajihunajamme ovat:

– härkäpapuhunaja
– hunajakukkahunaja
– kanervahunaja
– lehmushunaja
– mesikastehunaja
– rapsihunaja
– tattarihunaja
– voikukkahunaja

Olemme myös ainoat, joilla on myynnissä Suomessa harvinaiset virnahunaja ja sinimailanen/nurmimailanen hunaja.

Lajihunajiin ei lisätä aromeja, mausteita tai makuja, ne ovat täysin luonnosta peräisin ja mehiläispesästä kerättyjä tuotteita.

Joka vuosi pyrimme laajentamaan lajihunajien valikoimaa, sillä Suomen luonto ja peltoviljely tarjoavat lisämahdollisuuksia. Näin ostaja pääsee tutustumaan luonnon ja maatalouden monimuotoisuuteen.

Suomen luonto ja sen kasvusto ovat niin monimuotoisia ja alueellisia, että useampien lajihunajien tuotanto ei ole mahdollista Etelä-Suomessa. Tämän takia harkitsemme muiden lajihunajien saamista omasta tarhauksesta Turun saaristosta sekä Pohjois-Karjalasta.

Lisäksi meiltä löytyy eri vuodenaikojen monikukkahunajia: kevät-, kesä- ja syyshunajaa. Niiden maku sekä väri voi vaihtua vuodesta toiseen ja riippuu tuotantopaikasta. Sesonkihunajien myötä pääset tuntemaan vuodenaikojen vaikutuksen luontoon maistelemalla!

Hunajallamme on myös vahva paikan identiteetti. Mehiläispesien sijainti vaikuttaa hunajan ominaisuuksiin samalla tavalla kuin esim. viinillä. Tämä näkyy varsinkin kaupunkihunajassamme, sillä Suomen kaupunkiympäristö on nykyään kasvustoltaan monimuotoisempi kuin voisi luulla.