Mehiläishoitomme

Olen neljännen polven mehiläistarhaaja, joka on työurani aikana hoitanut mehiläisiä neljässä EU-maassa. Vuodesta 2012 harrastan mehiläishoitoa Suomessa.

Hoidan mehiläisiä Uudellamaalla sekä pääkaupunkiseudulla että maaseudulla.

Pääkaupunkiseudulla mehiläispesiä on Helsingissä, Espoossa ja Kirkkonummella. Minulla on myös kokemus mehiläisten hoitamisesta rakennusten katolla. Monivuotinen käyttännön kokemukseni osoittaa, että mehiläiset voivat viihtyä ja tuottaa korkealaatuista hunajaa keskellä kaupunkia häiritsemättä ihmisiä. Tämä kaupunkihunaja on jopa palkittu kansainvälisesti.

Vastuullinen toiminta

Minulle vastuullisuus tarkoittaa ympäristön, yhteiskunnan sekä mehiläisten tarpeiden huomiomista yritystoiminnassa ja ruokatuotannossa.

Yhteiskunnalliseen toimintaan kuuluu esimmerkiksi vuonna 2020 aloitettu yhteistyö Espoon kaupunginmuseon (Glims Talomuseo, Bemböle) sekä Järvenperän koulun kanssa.

Pyrin hoitamaan mehiläisiä eettisesti niin, että ne ovat terveitä ja voivat hyvin. En ota kaikkea hunajaa mehiläispesistä pois. Osa meidän pesistämme talvehtii täysin oman hunajan varassa.

Yhteistyö

Panostan yhteistyöhön edelläkävijäviljelijöiden kanssa, sillä yhteistyöstä syntyvät ainutlaatuiset hunajat. Meille on tärkeää saavuttaa win-win tilanne. Viljelijät kasvattavat mehiläisille ja muille pölyttäjille merkkittäviä ruokakasveja. Tuottajat itse pölyttäjien avulla varmistavat hedelmäpuiden ja marjojen pölytystä sekä parantavat sadon laatua. Ostajat saavat näin saavat nauttia hyvistä kotimaisista tuotteista kaupoissa.

Teemme yhteistyötä mm. seuraavien viljelijöiden kanssa:

Tämä lisäksi teen yhteistyötä useamman yritysten kanssa, joille pölyttäjät ovat tärkeä osa vastuullisesta toiminnasta.